Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management turistických destinací (PEM / KMTD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PEM / KMTD - Management turistických destinací, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu podává základní informaci o významu turistické destinace , o postavení a úloze obcí ve vazbě na cestovní ruch a o řízení i marketingu turistické destinace. Současně je rozebrána i významnost řešení mimořádných situací v lokalitách cestovního ruchu, postavení územního plánu a tvorba strategie územního celku.Struktura výkladu:1. Faktory rozvoje cestovního ruchu a jeho rozmístění v rámci území2. Územní plán a jeho význam3. Tvorba územní strategie s ohledem na cestovní ruch4. Ekonomický a politický význam cestovního ruchu5. Pojem turistické destinace6. Rajonizace cestovního ruchu7. Management turistické destinace8. Marketing turistické destinace9. Komunikační mix turistické destinace10. Tvorba strategie turistické destinace11. Vytváření produktů cestovního ruchu12. Tvorba podnikatelských sdružení v cestovním ruchu v rámci destinace13. Výskyt a řešení krizových situací v turistických destinacích

Získané způsobilosti

Obsah předmětu podává základní informaci o významu turistické destinace , o postavení a úloze obcí ve vazbě na cestovní ruch a o řízení i marketingu turistické destinace. Současně je rozebrána i významnost řešení mimořádných situací v lokalitách cestovního ruchu, postavení územního plánu a tvorba strategie územního celku.

Literatura

KIRÁLOVÁ, A. Marketing destinace cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Ekopress, 2003. ISBN 80-86119-56-4.LEDNICKÝ, V. Tvorba strategie územního celku. 1. vyd. Ostrava: VŠB-TU, 2003. ISBN 80-248-0468-9.VYSTOUPIL, J., ŠAUER, M. Základy cestovního ruchu. Brno: MU ESF, 2006. ISBN 80-210-4205-2.DOHNAL, V. Rajonizace cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Merkur, 1985. ISBN Bez ISBN.LEDNICKÝ, V. Strategické řízení. 1. vyd. Ostrava: Repronis, 2006. ISBN 80-7329-131-2.

Požadavky

Semestrální práce (téma a rozsah budou určeny v rámci prvního soustředění)Návštěva firmy a zpracování zprávy dle vzoruZkouška kombinovaná.

Garant

Doc. Ing. Václav LEDNICKÝ, CSc.

Vyučující

Mgr. Monika CHOBOTOVÁ, Ph.D.Doc. Ing. Václav LEDNICKÝ, CSc.