Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo průmysl. a duševního vlast. (PEM / KPDV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PEM / KPDV - Právo průmysl. a duševního vlast., Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia práv k nehmotným statkům.2. Autorské právo3. Majetková práva autorská4. Ochrana tzv. práv příbuzných autorskému právu (práva související).5. Mezinárodní ochrana v oblasti autorského práva6. Právo k užitnému vzoru7. Patentové právo8. Právo k ostatním výsledkům tvůrčí činnosti9. Práva známkové a další práva na označení10. Nekalá soutěž jako prostředek ochrany nehmotných statků11. Vymáhání práv z průmyslového vlastnictví12. Komunitární právo patentové a známkové Evropské unie13. Prostředky pro uplatnění práv k nehmotným statkům

Získané způsobilosti

Absolvent získá základní orientaci v právu autorském a v předmětech práv průmyslových.

Literatura

KŘÍŽ, J., HOLCOVÁ, I., KORDAČ, J., KŘESŤANOVÁ, V. Autorský zákon. Komentář a předpisy související. Aktualizované vydání. Linde: Praha, 2005. BOHÁČEK, M., JAKL, L. Právo duševního vlastnictví. Praha: Oeconomica, 2002. ISBN 80-245-0463-4.HORÁČEK, R., ČADA, K., HAJN, P. Právo průmyslového vlastnictví. Praha: C. H. BECK, 2005.

Požadavky

Průběžný test, zkouška.

Vyučující

Mgr. Tomáš GONGOL, Ph.D.