Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy Balanced Scorecard (PEM / KZBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PEM / KZBS - Základy Balanced Scorecard, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vznik a důvody zrodu Balanced Scorecard2. Obsahové zaměření metody řízení označované jako Balanced Scorecard.3. Strategie a Balanced Scorecard4. Struktura manažerského nástroje BSC5. Finanční cíle a měřítka finanční výkonnosti6. Péče o zákazníka a měření spokojenosti zákazníků7. Interní procesy8. Zaměstnanci jako intelektuální kapitál .9. Měření podnikové strategie10. Řízení podnikové strategie11. Podmínky pro implementaci BSC12. Postavení BSC v rámci ostatních nástrojů řízení13. Případové studie

Získané způsobilosti

Balanced Scorecard prostupuje všemi podnikovými činnostmi, což umožní studentům seznámit se s jeho specifickými rysy v oblastech financí, péče o zákazníky, marketingu, personalistiky a vnitropodnikového řízení.V rámci seminářů mají studenti možnost aplikovat teoretické poznatky do praktických příkladů při sestavování měřítek finanční i nefinanční výkonnosti podnikatelských subjektů. Hodnocení výkonnosti podnikatelských subjektů je předpokladem pro přijímání správných rozhodnutí v rámci procesu řízení.

Literatura

HORVÁTH, P. Balanced scorecard v praxi. Praha: Profess Consulting, 2002. ISBN 80-7259-018-9.KAPLAN, R. S., NORTON, D. P. Balanced scorecard. 3. vyd. Praha: Management Press, 2002. ISBN 80-7261-063-5.VYSUŠIL, J. Metoda Balanced Scorecard v souvislostech. Praha: Profess Consulting, 2004. ISBN 80-7259-005-7.

Požadavky

Průběžný test (minimální úspěšnost 60%)Zápočtový test (minimální úspěšnost 70%).

Garant

Ing. Karel STELMACH, Ph.D.

Vyučující

Ing. Žaneta RYLKOVÁ, Ph.D.Ing. Karel STELMACH, Ph.D.