Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk II - Němčina 1 začátečníci (KCJ / NZ1*H)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / NZ1*H - Jazyk II - Němčina 1 začátečníci, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní gramatické jevy a konverzace na (obecná témata).- Osobní zájmena v 1. pádě- Časování pravidelných sloves v přítomném čase a sloveso "sein" (být)- Člen a podstatné jméno v 1. pádě- Pořádek slov ve větě- Podstatná jména ve 4. pádě jednotného čísla- Osobní zájmena ve 4. pádě- Časování slovesa "haben" (mít)- Přivlastňovací zájmena- Zápor- Číslovky základní- Skloňování podstatných jmen v jednotném čísle- Skloňování tázacích zájmen "wer" (kdo) a "was" (co)- Skloňování osobních zájmen- Předložky s 3. pádem- Rozkazovací způsob- Způsobová slovesa "müssen, können, dürfen", "sollen" a "wollen", "mögen- Skloňování podstatných jmen v množném čísle- Předložky se 4. pádem- Náhrada českého zvratného zájmena "svůj"- Neurčitý podmět "man" a "es"- Časové údaje- Silná (nepravidelná) slovesa v přítomnosti- Skloňování přídavných jmen v přívlastku (1. část)- Vedlejší věty se spojkou "dass" (že)- Základní početní úkony -- Označení míry, hmotnosti a množství po číslovkách

Získané způsobilosti

Student získá jazykové dovednosti A1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

NEKOVÁŘOVÁ, A., FLIEGER, D. Alltagssprache Deutsch Neu. HÖPPNEROVA V. Der, die, das - Němčina pro jazykové školy, 1. díl. DRMLOVÁ, D., Božena HOMOLKOVÁ, B., KETTNEROVÁ, D., Lea TESAŘOVÁ, L. Německy s úsměvem (aktualizované vydání). VOLTROVÁ, M. Přehledná německá gramatika. JANÍKOVÁ, V., FUNK, H., KUHN, Ch., DEMME, S. studio d A1.

Požadavky

- účást na seminářích - absolvování testů v průběhu studia - vypracování prezentací - vypracování seminární práce - absolvování písemné a ústní zkoušky

Garant

PaedDr. Helena Neumannová, Ph.D.

Vyučující

Gabriele Hassler, M.A.PhDr. Ingo Herzig, M.A.PaedDr. Alena ChlumskáMgr. Petra KašparováMgr. Květoslava Klápšťová, Ph.D.Sebastian Noltorp, B.A.Dipl. Soz.-Päd. Robert SchillerIng. Mgr. Marek Skála, Ph.D.Dagmar Weginger, M.A.