Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Economic Policy I (KEK / HPO-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / HPO-A - Economic Policy I, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova:1. Pojetí hospodářské politiky a její místo v tržní ekonomice2. Důležité ekonomické pojmy v teorii HP, možnosti a omezení HP3. Cíle a nástroje hospodářské politiky4. Nositelé hospodářské politiky5. Politika hospodářské soutěže6. Strukturální politika7. Stabilizační politika8. Fiskální politika9. Peněžní a úvěrová politika10. Sociální politika11. Hospodářská politika a ekologie12. Vnější hospodářská politika a proces integrace13. Problémy české HP v období transformace14. Česká HP a její kompatibilita s HP Evropské unie15. Indikativní plánování jako forma hospodářské politiky16. Švédský model hospodářské politiky17. Koncepce sociálně tržního hospodářství a jeho hospodářská politika18. Japonská hospodářská politika19. Reaganomika, Thatcherismus

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

SCHNITZLER, M. C. Comparative Economic Systems, Cincinnati 1990. Ekonom, Hospodařské noviny. ŠULC, Z. Hospodarska politika. Economia 1994. URBAN, L. Hospodarska politika. Victoria Publishing 1995, Praha. KLIKOVÁ, CH. a kol. Hospodářská politika VŠB-TU Ostrava 2006. NĚMCOVÁ, I., ŽÁK, M. Hospodářská politika 1997. SLANÝ, A. a kol. Makroekonomická analýza a hospodářská politika C.H. Beck, Praha 2003. CAMERON, R. Stručné ekonomické dějiny světa, Victoria Publishing 1996.

Požadavky

Předmět je zakončen ústní zkouškou, podmínkou pro účast na zkoušce je vypracovaní eseje nebo semestrální práce.

Garant

Ing. Mgr. Marek Skála, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Marek Skála, Ph.D.