Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pojištění podnikatelů a živnostníků (KEK / PPZMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / PPZMS - Pojištění podnikatelů a živnostníků, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Globální problémy a jejich rizikovost2. Úvěrová důvěryhodnost firem a její význam pro konkurenceschopnost, rating, metody měření3. Riziko - definice, klasifikace a měření4. Metody snižování rizika v podnikatelské sféře5. Pojištění jako nástroj krytí rizika6. Legislativní základy pojišťovnictví7. Pojistný trh ČR, instituce, produkty I.8. Pojistný trh ČR, instituce, produkty II.9. Postup a náležitosti sjednávání pojistného vztahu10. Výběr komerční pojišťovny a pojistného portfolia11. Pojištění jako součást finanční podpory malého a středního podnikání.12. Specifické postupy pojišťování a financování vývozu se státní podporou.13. Rizika podnikatelských subjektů a informace14. Postupy likvidace pojistných událostí

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Böhm A. Ekonomika a řízení pojišťoven v podmínkách po vstupu České republiky do Evropské Unie. Praha, 2004. ISBN 80-7357-020-0.MARTINOVIČOVÁ, D. Pojištění podnikatelských rizik. Ostrava, 2007. ISBN 978-80-87071-08-3.BOHMAN, L.,DRYJOVÁ, L., WAWERKOVÁ, M. Zákon o pojistné smlouvě. Praha, 2004. ISBN 80-7201-504-4.

Požadavky

Zkouška: ústní.

Garant

doc. Ing. Arnošt Böhm, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Arnošt Böhm, CSc.