Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět World Economy (KEK / SEK-E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / SEK-E - World Economy, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět světové ekonomiky a její postavení v systému ekonomických věd.2. Hlavní rysy a tendence globalizovaného světového hospodářství.3. Mezinárodní obchod a teorie absolutních a komparativních výhod.4. Mezinárodní finanční a kapitálové vztahy.5. Kurzy měn a mezinárodní měnové a obchodní organizace.6. Koncepce nové mezinárodní finanční architektury.7. Globální problémy ve světové ekonomice.8. Světová ekonomická centra - komparace.9. Charakteristika ekonomiky USA a jejího vývoje.10. Zvláštnosti hospodářského vývoje Japonska a Číny.11. Funkcionální a institucionální pojetí integrace a její členění.12. Geneze integračních procesů v Evropě.13. Hospodářská a měnová unie a otázky začlenění dalších evropských zemí, zvláště České republiky.14. Postavení České republiky ve světovém hospodářství.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

KRUGMAN, P. R., OBSTFELD, M. International Economics: Theory and Policy. Addison Wesley; 6 edition. ISBN 978-0201770377.PINDER, J. The Building of the European Union. OUP.Oxford, 1998. ISBN 0-19-289315-7.COHEN, B. J. The Future of Money. Princeton and Oxford, Princeton University Press 2004.

Požadavky

písemný test s ústním pohovorem

Garant

prof. Ing. Jiří Fárek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Fárek, CSc.