Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do ekonomie (KEK / UEK*P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / UEK*P - Úvod do ekonomie, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět ekonomie, ekonomické zákony, tržní mechanismus2. Peníze, měna, inflace3. Nezaměstnanost, přirozená míra nezaměstnanosti a Phillipsova křivka4. HDP - jeho tvorba, měření a užití, spotřeba a investice5. Ekonomický růst a hospodářský cyklus6. Monetární a fiskální politika 7. Teorie užitku a chování spotřebitele8. Elasticita nabídky a poptávky, tržní rovnováha9. Teorie výroby a mezního produktu, izokvantová analýza10. Analýza nákladů11. Dokonalá konkurence12. Nedokonalá konkurence13. Trh práce a odbory

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Bednářová, P., Kraft, J. Ekonomie I. Teorie a příklady. TU v Liberci, 2007. PAVELKA, T. Makroekonomie. Základní kurz. 3. vydání, 2007. Praha, 2007. ISBN 978-80-86175-58-4.MACÁKOVÁ, L. Mikroekonomie. Základní kurz. 9. vydání, 2007. Praha, 2007. ISBN 80-86175-41-3.

Požadavky

Zápočet probíhá písemnou formou. Je třeba získat 13 bodů ze dvou řádných zápočtových testů, nebo 6,5 bodu z druhého řádného zápočtového testu (každý po 10 bodech). Z opravného zápočtového testu (10 bodů) je třeba získat 6,5 bodu. Následuje ústní zkouška z celého rozsahu kurzu.

Garant

doc. Ing. Šárka Laboutková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Šárka Laboutková, Ph.D.PhDr. Ing. Lenka Sojková, Ph.D.Ing. Blanka Brandová, Ph.D.doc. Ing. Šárka Laboutková, Ph.D.Ing. Iva Nedomlelová, Ph.D.PhDr. Ing. Lenka Sojková, Ph.D.