Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daně a daňová praxe (KFÚ / DDPSM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFÚ / DDPSM - Daně a daňová praxe, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Vývoj daní a daňových teorií.2. Základní pojmy. Daňová soustava ČR.3. Daň z příjmů fyzických osob.4. Daň z příjmů právnických osob.5. Daňová optimalizace.6-7. Daň z přidané hodnoty.8. Spotřební daně, cla9. Majetkové daně a silniční daň.10. - 11. Zákon o správě daní a poplatků.12. Sociální pojištění v ČR.13. Smlouvy o zamezení dvojího zdanění, daňové ráje.14. Česká republika a Evropská Unie (daňová harmonizace).Cvičení:1. Daň z příjmů fyzických osob (závislá činnost, praktické příklady).2. Daň z příjmů fyzických osob (další dílčí daňové základy - příklady).3. Daň z příjmů právnických osob (příklady).4. Daň z přidané hodnoty (příklady).5. Spotřební daně (příklady).6. Daně převodové (příklady).7. Daně z nemovitostí (příklady).

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.Získají základní orientaci v daňové legislativě České republiky, naučí se řešit základní algoritmy výpočtu jednotlivých daní.

Literatura

Široký, J. Daně v Evropské unii. Praha: Linde, 2007. ISBN 978-80-7201-649-5.Vančurová, A. a kol. Daňový systém ČR 2006. Praha:VOX a.s., 2006. ISBN 80-86324-60-5.Široký, J. Daňové teorie s praktickou aplikací. Praha:C. H. Beck, 2003. ISBN 80-7179-413-9.

Požadavky

Předepsána je povinná účast na cvičeních (1 absence možná), odevzdání požadovaných semestrálních prací. Kurz je zakončen písemným zápočtem a závěrečnou písemnou zkouškou, k získání kreditu s úspěšností alespoň 60%.

Garant

Ing. Martina Černíková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martina Černíková, Ph.D.Ing. Martina Černíková, Ph.D.Ing. Šárka Hyblerová, Ph.D.