Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Datové modelování (KIN / DAM-D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / DAM-D - Datové modelování, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Aspekty relevantnosti dat.Datové a funkční modelování, metody a nástroje.Abstraktní programování.Přístupy datového modelování, prolínání přístupů.Provázanost datového a procesního modelování.Identifikace datových ukazatelů pro monitorování a vyhodnocování.Trendy vývoje v organizacích veřejné správy.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti potřebné pro návrh vlastního komunikačního protokolu a verifikaci jeho chování.

Literatura

TEOREY, T., LIGHTSTONE, S., NADEAU, T., JAGADISH, H. V. Database Modeling and Design ? Logical Design. USA: Morgan Kaufmann Publishers, 2011. ISBN 978-0-12-382020-4.CORONEL. C., MORRIS, S., ROB, P., CROCKETT, K. Database Principles ? Fundamentals of Design, Implementation and Managment. Andover Cengage Learning EMEA, 2013. ISBN 978-1-4080-4863-4.KIRCHMER, M. High Performance Through Process Excellence ? From Strategy to Execution with Business Process Management. Heidelberg Springer-Verlag, 2011. ISBN 978-3-642-21164-5.ŠIMONOVÁ, S. Modelování procesů a dat pro zvyšování kvality. Univerzita Pardubice, 2009. ISBN 978-80-7395-205-1.ERIKSSON, H., PENKER, M., LYONS, B., FADO, D. UML 2 Toolkit. Indianapolis: Wiley, 2004. ISBN 0-471-46361-2.

Požadavky

Student je veden k samostatné práci při zpracování projektu z probírané látky, kdy získané poznatky zároveň využije pro svou doktorskou disertační práci. Student v rámci řešení projektu samostatně vyhledává problémy řešitelné metodami obsaženými v předmětu, prezentuje dílčí i konečná řešení svého projektu, získané poznatky obhajuje v odborné diskuzi.

Garant

doc. Ing. Stanislava Šimonová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Stanislava Šimonová, Ph.D.