Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Decentralizované a multiagentní systémy (KIN / DMS-D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / DMS-D - Decentralizované a multiagentní systémy, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pohled na tradiční umělou inteligenci, založený na předpokladu deliberativnosti racionálních agentů.2. Pohled na novou umělou inteligenci vycházející z reaktivity agentů.3. Výklad jednotícího pohledu na tradiční i novou umělou inteligenci.4. Přehled existujících přístupů k problematice decentralizovaných a multiagentových systémů.5. Podrobnější charakterizace některých vybraných přístupů, především vzhledem k jejich motivačnímu ukotvení a možným aplikacím.6. Předvedení formalizací některých přístupů a z nich vyplývajících výsledků.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Jennings,N.R., Wooldridge,M.J. Agent Technology. Springer-Verlag, 1998. Russel,S., Norvig, P. Artificial Intelligence - A Modern Approach. Lawrence Erlbaum, Hillsdale, 1995. Nilsson,N.J. Artificial Intelligence: A New Synthesis. Morgan Kaufmann, 1998. Kirn, S., O Hare,G. (eds.). Cooperative Knowledge Processing. Springer-Verlag, London, 1997. Kubik, A. Inteligentní agenty. Computer Press, 2004. Murch,R., Johnson,T. Intelligent Software Agents. Prentice-Hall, 1999. Brenner, W., Zarnekow, R., Wittig, H. Intelligent Software Agents. Springer, 1999. Weiss, G. (Ed.). Multiagent Systems. The MIT Press, 1999. Ferber, J. Multi-Agent Systems : An Introduction to Distributed Artificial Intelligence. Addison-Wesley Pub Co, 1999. Huhns,M.N., Singh,M.P. Readings in Agents. Morgan Kaufmann, 1997.

Požadavky

Zpracování a obhajoba seminární práce

Garant

doc. RNDr. Kamila Olševičová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Kamila Olševičová, Ph.D.