Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektové řízení (KIN / PRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PRM - Projektové řízení, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvodní přednáška, seznámení se základními pojmy projektového řízení,2. Problematika lidských zdrojů.3. Jednotlivé nástroje plánování projektu4. Řízení a rizika projektu5. Problematika začlenění projektu do organizační struktury organizace6. Studie proveditelnosti7. Finanční řízení projektu8. Realizace projektu9. Strategie kontroly projektu10. Práce se softwarovými nástroji11. Komunikace v projektovém týmu12. Problematika ukončování projektu, znalostní řízení v organizaci13. Virtuální týmy v projektovém řízení14. Nové trendy v projektovém řízení (agilní přístupy, model zralosti, teorie omezení)Cvičení:Studenti mají za úkol vypracovat v týmech semestrální práci, která obsahuje:plán projektu na libovolné téma, cíle a přínosy projektu pomocí logické rámcové matice, návrh komunikačního plánu (Google disk, facebook, jiné...), popis strategie projektu (jak se bude projekt uskutečňovat, na co bude kladen důraz), myšlenkovou mapu projektu vč. Úkolů, Ganttův graf úkolů, analýzu rizik (identifikovat rizika projektu a jak je omezit, rozdělit na dle závažnosti), finanční plán projektu, návrh metrik pro vyhodnocení projektu (jak se projekt bude následně hodnotit, způsobyměření).Na konci semestru bude každý tým prezentovat svůj návrh projektu.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí jak vést projekty různého typu a mohou uplatnit znalosti v diplomové práci.

Literatura

SVOZILOVÁ, A. Projektový management. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1501-5.Fiala, P. Řízení projektů. VŠE Praha, 2002. ISBN 80-245-0448-0.Dvořák, D. Řízení projektů. Computer Press Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1885-6.Kubálek, T., Kubálková, M. Řízení projektů v MS Office Project. 1. vyd. Computer Press Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1770-5.Hyndrák, K. MS Office Project - Hotová řešení. Computer Press Brno, 2008. ISBN 978-80-251-1681-4.

Požadavky

a) za aktivní účast na cvičeních, max 100 bodů, (b) za dva testy, max 200 bodů, (c) za semestrální práci - případová studie v MS Project, max 100 bodů. Podmínkou udělení kreditů je získání alespoň 70% bodů v každé oblastiZpracování případové studie s využitím programu MS Project.na závěr písemná zkouška.

Garant

doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D.doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D.Ing. Eva PuhalováMgr. Tereza Semerádová