Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropské obchodní právo (KMG / EVOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / EVOP - Evropské obchodní právo, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Evropské právo - pojem, předmět, systém2. Vnější obchodní vztahy EU3. Evropské obchodní právo v systému evropského práva.4. Evropské mezinárodní právo soukromé.5. Prameny evropského obchodního práva a jejich vztah k právu vnitrostátnímu.6. Subjekty obchodního práva v evropském právu. Volný pohyb osob.7. Svoboda podnikání a výkonu povolání.8. Obchodní společnosti v evropském právu.9. Obchodní zastoupení v evropském právu.10. Smluvní právo EU.11. Veřejné zakázky v právu EU.12. Mezinárodní kupní smlouva. Volný pohyb zboží.13. Odpovědnostní právní vztahy v evropském obchodním právu.14. Volný pohyb služeb.15. Volný pohyb kapitálu a plateb.16. Soutěžní právo v EU. Ochrana hospodářské soutěže. Právo nekalé soutěže.17. Právo průmyslového vlastnictví.18. Procesní právo v EU. Řešení sporů v mezinárodním

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Rozehnalová, N., Týč, V. Novotná, M. Evropské mezinárodní právo soukromé. Masarykova univerzita Brno, 1998. ISBN 80-210-1867-4.Tichý, L., aj. Evropské právo. 3. vyd. Praha: C. H. Beck. ISBN 80-7179-430-9.Evropská úmluva o mezinárodní obchodní arbitráži - vyhláška č. 176/1964 Sb. Zákon č. 97/1963 Sb. o mezinárodním právu soukromém a procesním vplatném znění.

Požadavky

Zkouška - písemná zkouška z předepsaného rozsahu (minimálně 60%)

Garant

doc. JUDr. Zbyněk Švarc, Ph.D.

Vyučující

doc. JUDr. Zbyněk Švarc, Ph.D.