Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika ve veřejné správě (KMG / EVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / EVS - Etika ve veřejné správě, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova předmětu:1. Etika, vymezení základních kategorií a pojmů2. Etické teorie3. Etika v praxi veřejné správy, morální standardy a etické hodnoty, veřejný zájem4. Etické myšlení a rozhodování, modely etického rozhodování, veřejní úředníci a jejich rozhodování5. Etické problémy a konflikty, etické chování, principy, diskrece a odpovědnost ve veřejném sektoru6. Organizační kultura a předpoklady integrace etiky do veřejného sektoru7. Etický kodex zaměstnanců veřejné správy

Získané způsobilosti

Orientace v daném oboru

Literatura

Barry, N. P.:. Business Ethics, Purdue University Press. 1999. Stýblo,J:. Management současný a budoucí. Praha, 2008. ISBN 978-80-86946-67-2.DYTRT, Z. a kol. Manažerská etika v otázkách a odpovědích. Brno, 2011. ISBN 978-80-251-3344-6.STEINEROVÁ, M., VÁCLAVÍKOVÁ, A., MERVART, R. Společenská odpovědnost firem průvodce nejen pro malé a střední podniky. Praha: TOP Partners, s.r.o., 2008. [online]. [cit. 10/2008] Dostupné z: .

Požadavky

Odevzdání semestrální práce a její obhajobaZkouška: písemná

Garant

doc. Ing. Jozefína Simová, Ph.D.