Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Marketing v pojišťovnictví (KMG / MVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / MVP - Marketing v pojišťovnictví, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Charakteristika trhu služeb se zaměřením na oblast pojišťění osob2.Význam a poslání marketingu ve službách3.Umísťování a odlišení služeb4.Segmentace trhu, cílový trh u pojištění osob5.Marketingový mix ve službách, konkrétně v oboru pojišťovnictví6.Služba jako produkt7.Cenová tvorba v sektoru služeb8.Možnosti distribuce služeb9.Marketingová komunikace ve službách10.Materiální prostředí11.Lidský faktor ve službách12.Procesy ve službách13.Marketingové plánování v oblasti služeb14.Marketingový výzkum

Získané způsobilosti

Po absolvování přemětu studenti:- orientují se v oblasti marketingu na pojistném trhu- pochopí odlišnosti marketingu služeb aplikované na sektor pojišťovnictví- vylepší si orientaci v oblasti pojišťovnictví- je schopen využívat získané informace, posoudit jejich význam a aplikovat je na praktických příkladech- pochopí, že kvalita v oblasti poskytování služeb je významný nástroj konkurenceschopnosti a dobrého jména podniku.

Literatura

Korauš,A.:. Marketing v bankovníctve a poisťovníctve. Sprint, Bratislava, 2000. Kotler,P.:. Marketing management. Grada, Praha, 1998. ISBN 80-7169-600-5.Janečková,L.,Vaštíková,M. Marketing služeb. Grada, Praha, 2000. Payne,A.:. Marketing služeb. Grada,Praha, 1996.

Požadavky

Výuka probíhá formou přednášek a cvičení. Minimálně povinná účast na cvičení je 80%. Seminární práce musí být uznána a obhájená v minimálním rozsahu 10 stran. Zkouška probíhá písemnou formou, její splnění je 65%.

Garant

Ing. Iveta Honzáková

Vyučující

Ing. Iveta HonzákováIng. Iveta Honzáková