Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvantitativní metody v mng. rozhodování (KPE / OPV-D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / OPV-D - Kvantitativní metody v mng. rozhodování, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Uvedení do problematiky operačního výzkumu.1. Operační výzkum jako nástroj řízení. Historický vývoj. Oblasti aplikace OV.II. Teorie zásob.2. Funkce zásob. Klasifikace zásob. Ukazatele zásob. Klasifikace modelů řízení zásob.3. Náklady spojené s existencí zásob. Bipolární nákladová struktura. Statické modely zásob.4. Dynamické modely zásob I.5. Dynamické modely zásob II.III. Teorie front.6. Základní pojmy teorie front. Klasifikace systémů hromadné obsluhy.7. Jednoduchý systém hromadné obsluhy bez priorit.8. Systém hromadné obsluhy s paralelní obsluhou a omezeným zdrojem vstupních jednotek.IV. Simulační metody9. Metodologie simulace. Typy simulací. Simulace s využitím metody Monte Carlo.V. Teorie obnovy.10. Základní pojmy a charakteristiky procesů obnovy souborů prvků. Rovnice procesu obnovy.11. Optimální cyklus obnovy zařízení z hlediska nákladů. Skupinová obnova.VI. Lineární programování.12. Charakteristika LP. Ekonomicko - technologická interpretace úloh LP.13. Úloha plánování výroby.14. Obecný model úlohy LP.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí pracovat s modely v oblasti řízení zásob, plánování a řízení výroby, údržby, obnovy a rozhodovat se v podmínkách konfliktních kritérií.

Literatura

PLEVNÝ, M., ŽIŽKA, M. Modelování a optimalizace v manažerském rozhodování. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita, 2005. &, &. ISBN 80-7043-435-X.ŽIŽKA, M. Vybrané statě z operačního výzkumu. 1. vyd. Liberec: TU v Liberci, 2003. ISBN 80-7083-691-1.GROS, I. Kvantitativní metody v manažerském rozhodování. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0421-8.JABLONSKÝ, J. Operační výzkum. Kvantitativní modely pro ekonomické rozhodování. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2002. ISBN 80-86419-23-1.PLEVNÝ, M., LUKÁŠ, L. Operační výzkum. 1. vyd. Plzeň: ZČU, 2000. ISBN 80-7082-641-X.

Požadavky

Semestrální práce, její odevzdání a přijetí vedoucím, písemný test, ústní zkouška, min. 60 % znalostí/bodů.

Garant

doc. Ing. Miroslav Žižka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Žižka, Ph.D.