Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální management (KPE / PMGDZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PMGDZ - Personální management, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky personálního managementu. Individuum - rozdílnost osobnostních charakteristik a schopností.2. Individuum a motivace. Motivování pracovníků a personální management.3. Sociální komunikace. Základní články a proces komunikace. Personální management a komunikační dovednosti.4. - 5. Individuum v práci. Plánování pracovních sil v organizaci. Výcvik a kvalifikační rozvoj pracovníků. Problémy a konflikty s pracovníky a jejich řešení.6. Vedení lidí. vedení v organizacích a management. Situační přístupy k vedení. Vyjednávání ve vedoucí pozici. Rolevedoucího.7. Skupiny v organizaci.8. Struktura organizace. Strukturální determinanty chování v práci.9. Byrokracie a role. Tvorba organizace.10. Technika v organizaci a lidské zdroje.11. Informační technologie a personální management.12. Personální management a změny uvnitř i vně organizací. Přijímání změn. adaptace. Řízení změny.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

ARMSTRONG, M. A Handbook of Human Resource Management Practice. 9th Edition. London: KOGAN PAGE, 2003. ISBN 0-7494-4105-4.ARMSTRONG, M. Personální management. Praha: Grada, 1999. ISBN 80-7169-614-5.BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I. a kol. Psychologie a sociologie řízení. 2. rozšíř. vyd. Praha: Management Press 2002. ISBN 80-7261-064-3.KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů: základy moderní personalistiky 3. vyd. Praha : Management Press 2002. ISBN 80-7261-033-3.

Požadavky

Úspěšné vykonání státní doktorské zkoušky z Personálního managementu.

Garant

doc. Ing. Václav Urbánek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Václav Urbánek, CSc.