Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika služeb v cestovním ruchu (KPE / TCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / TCR - Technika služeb v cestovním ruchu, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Zvláštnosti cestovního ruchu.2. Legislativní úprava cestovního ruchu v České republice.3. Organizace cestovního ruch v České republice, zapojení do mezinárodních organizací cestovního ruchu.4. Překážky rozvoje cestovního ruchu v České republice.5. Pozitivní a negativní stránky cestovního ruchu.6. Pojištění v cestovním ruchu, asistenční služby.7. Služby cestovního ruchu - klasifikace a komplexnost.8. Klasifikace dopravních služeb.9. Klasifikace ubytovacích služeb.10. Klasifikace stravovacích služeb.11. Ostatní služby v cestovním ruchu.12. Cestovní doklady v České republice - vízum, druhy víz, bezvízové dohody.13. Platební prostředky používané v cestovním ruchu.14. Celní a devizový zákon a přestupky proti celnímu a devizovému zákonu.CvičeníPraktické procvičování dopravních, ubytovacích, stravovacích a ostatních služeb. Rezervačního systému, používání dopravních cenin.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

ORIEŠKA, J. Technika služeb cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Idea servis, 1999. ISBN 80-85970-27-9.Jakubíková, D., Ježek, J., Pavlák, M. Cestovní ruch, Západočeská univerzita, 1995. NĚMČANSKÝ, M. Management cestovního ruchu 1, 2. 1. vyd. Karviná: SU OPF, 1995. ISBN 80-85879-18-2.Melichárek, M. Řešení modelových situací v cestovním ruchu. IDEA SERVIS, Praha, 1994.

Požadavky

Zpracování společného projektu a tvorba zájezdu dle předem stanového obsahu.

Garant

Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D.Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D.