Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Penzijní fondy (KSY / PEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSY / PEF - Penzijní fondy, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.-2. Tři pilíře pojistné ochrany občanů.3. Způsob financování penzijního plánu.4. Srovnání průběžného a fondového systému.5. Pojistně-matematické předpoklady penzijního pojištění.6. Princip pojistně-matematických výpočtů penzijního pojištění.7.-8. Problémy financování státních důchodových systémů.9. Populační vývoj a rovnováha mezi generacemi.10. Vývoj počtu a věkové rozdělení účastníků penzijního pojištění.11. Dávky penzijního připojištění.12. Zákon o penzijním připojištění se státním příspěvkem, změny v zákoně o daních z příjmu.13. Finanční plán penzijního fondu, účetnictví p.f.14. Oceňování hodnoty penzijního fondu.Cvičení:Cvičení svojí náplní navazuje na přednášky.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Vostatek, J. Sociální a soukromé pojištění. Codex Bohemia Praha 2000. ISBN 80-85963-21-3.McKinsey & Company, Inc., Copeland T.,Koller T.,Murrin J. Valuation (Measuring and managing the value of companies). John Wiley&Sons, Inc. 2000. Cipra, T. Zajištění a přenos rizik v pojišťotvnictví, Praha, Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0838-8.Macdonald, A.S. An actuarial survey of statistical models for decrement and transition data, B.A.J. 2, 1996.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na cvičeních, semestrální práceZkouška: ústní forma zkoušky

Garant

doc. Ing. Arnošt Böhm, CSc.