Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hardware software codesign (ITE / HSC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ITE / HSC - Hardware software codesign, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek :1. Používané HDL jazyky2. VHDL, SystemC3. Embedded design (ED)4. Nástroje pro ED/HSC5. Návrh obvodů na systémové úrovni.6. Kritéria pro optimalizaci HW/SW systému a možnosti popisu chování systému.7. Analýza návrhu a nástroje pro automatizované rozdělování návrhu.8. Metody komunikace v počítačových systémech. Protokoly sběrnic, přerušovací systém, sdílení paměti.9. Základní hardwarové a softwarové komponenty, jejich rozhraní, syntéza komponent.10. Návrh rozhraní mezi použitými komponentami a přidělení popisu vybraným komponentám.11. Sdílené komponenty a plánování přístupu.12. Seznámení s používaným hardware13. Popis vývojové desky14. Generování kódu a jeho verifikace.Náplň cvičení :1. Seznámení s návrhovým prostředím.2. Opakování HDL3. Ukázkové aplikace4. Úprava příkladů, ladění5. Modelování chování systému6. Praktické seznámení s používaným hardware7. Dostupné komponenty a jejich použití ve vlastním návrhu, možnosti optimalizace a parametrizace.8. Ukázkové aplikace9. Zadání úloh pro řešení10. Realizace úloh 111. Realizace úloh 212. Realizace úloh 313. Předvedení a obhajoba řešení14. Zápočet

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

Marwedel, P. Embedded System Design. Kluwer Academic Publishers, 2003. ISBN 0-387-29237-3.Staunstrup, J., Wayne, W. Hardware/Software Co-Design: Principles and Practice. Springer, 1997. ISBN 978-0-7923-8013-9.De Micheli, G., Rolf, E., Wolf, W. Readings in Hardware/Software Co-design. Morgan Kaufmann, 2001. ISBN 1558607021.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování testů. Zkouška je písemná a ústní.

Garant

prof. Ing. Ondřej Novák, CSc.prof. Ing. Zdeněk Plíva, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Ondřej Novák, CSc.prof. Ing. Zdeněk Plíva, Ph.D.Ing. Martin Rozkovec, Ph.D.prof. Ing. Ondřej Novák, CSc.prof. Ing. Zdeněk Plíva, Ph.D.Ing. Martin Rozkovec, Ph.D.