Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interakce člověka s počítačem (ITE / ICP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ITE / ICP - Interakce člověka s počítačem, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1) smysly, zrak, barvy a barevné prostory, rastrový obraz, vektorový obraz komprese obrazu2) video, komprese videa3) 3D formáty, 3D zobrazování a snímání4) zvuk, komprese zvuku5) principy návrhu realtime audiovizuální aplikace6) základy OpenGL, orientace v prostoru7) programování v OpenGL, pricipy, nadstavby8) vektorová písma, GUI, animace9) osvětlovací modely, stínování, průhlednost10) texturování, antialiasing, mlha11) vyhledánání v prostoru a detekce kolizí, fyzikální simulace, AI12) úvod do shaderů13) programování pomocí shaderů14) prezentace projektu

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti.

Literatura

Shreiner, D. OpenGL programming guide: the official guide to learning OpenGL, version 4.3. 2013. ISBN 978-0321773036.ROST, Randi J a Bill LICEA-KANE. OpenGL shading language. 2010. ISBN 9780321637635.SHREINER, D. - DAVIS, T. - WOO, M. - NEIDER, J. OpenGL. Praha: Computer Press, 2006.

Požadavky

Zápočet je udělen v případě, že student prokázal splnění všech zadaných úloh a že se aktivně účastnil všech cvičení.Zkouška: písemná, ústní, projekt.

Garant

Ing. Jiří Jeníček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Jeníček, Ph.D.Ing. Jiří Jeníček, Ph.D.