Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programovatelné obvody (ITE / PO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ITE / PO - Programovatelné obvody, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek1. Obvody SPLD2. Technologie a obvody programování (mimo systém, v systému)3. Návrhový systém XILINX ISE4. Jazyk VHDL pro syntézu obvodů5. Metodika návrhu zákaznických obvodů6 .Architektura obvodů CPLD7. Architektura obvodů FPGA8. Programovatelné bloky obvodů FPGA a CPLD9. Programovatelné propojení obvodů FPGA a CPLD10. Využití rekonfigurace pro urychlení výpočtů11. Optimalizace návrhu FPGA12. Současné a perspektivní obvody FPGA13. Migrace mezi ASIC a FPGANáplň cvičení1. Návrhový systém XILINX ISE2. Seznámení s přípravky Digilab II a Digilab XCR3. Ukázková realizace vnořeného systému4. Zadání 1. seminární práce (analýza implementace specifických funkcí na FPGA)5. ? 7. Realizace zadané seminární práce, prezentace výsledků8. TEST, zadání 2. seminární práce (návrh a realizace vnořeného systému na FPGA)9. ? 13. Rozvaha a návrh základních principů řešení zadané seminární práce, realizace, prezentace výsledků14. Zápočet

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

Brown, S. D., Francis, R. j., Rose, J., Vranesic, Z. G. Field-Programmable Gate Arrays. 1992. Clive Maxfield. The Design Warrior´s Guide to FPGAs. 2004. ISBN 0-7506-7604-3.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování testů. Zkouška je písemná a ústní.

Garant

prof. Ing. Ondřej Novák, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ondřej Novák, CSc.Ing. Martin Rozkovec, Ph.D.