Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z programování 1 (MTI / ALP1S)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MTI / ALP1S - Seminář z programování 1, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň cvičení:1. Vývojové prostředí Netbeans. První program - editace, překlad, spuštění. Vytvoření JAR souboru a jeho spuštění. Parametry příkazového řádku. Editace a ladění v Netbeans.2. Samostatné úlohy. Systém pro automatickou kontrolu úloh, registrace, přístup, odevzdávání úloh.3. Výpočty reálných a celočíselných výrazů.4. Algoritmy s rozhodováním. Vícenásobné větvení.5. Použití příkazů cyklu.6. Použití příkazu switch pro vícenásobné větvení programu.7. Formátování výstupu.8. Program s řádkovým menu.9. Implementace knihovní třídy MathTools.10. Implementace knihovní třídy ArrayTools.11. Implementace knihovní třídy MatrixTools.12. Některé algoritmy pro hry "pexeso" a "piškvorky".13. Porovnání časové náročnosti algoritmů třídění.14. Hodnocení samostatné práce. Zápočet.

Získané způsobilosti

Student si prohloubí praktické dovednosti v oblasti realizace algoritmů zaměřených na zpracování čísel a jejich posloupností v programovacím jazyce Java.

Literatura

Sharon Zakhour. Java 6, Výukový kurz. Brno, 2006. ISBN 978-80-251-1.HEROUT, P. Učebnice jazyka Java. Kopp, České Budějovice, 2003. WRÓBLEWSKI, P. Algoritmy datové struktury a programovací techniky. Computer Press, Brno, 2004. Sedgewick, R. Algoritmy v C. SoftPress, 2003. Cormen, T. H. Introduction to algorithms. The MIT Press, Cambridge, Massachusetts, 2001.

Požadavky

Účast na cvičeních. Realizace zadané samostatné práce.

Garant

doc. Ing. Jiřina Královcová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Alena Gregovádoc. Ing. Jiřina Královcová, Ph.D.Ing. Radek SrbIng. Jana Vitvarová, Ph.D.