Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektromagnetické pole a optika (MTI / ELMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MTI / ELMO - Elektromagnetické pole a optika, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PřednáškyElektromagnetické pole1. Obvody se soustředěnými a rozprostřenými parametry2. Prvky elektromagnetických obvodů3. Maxwellovy rovnice4. Statické elektrické pole. Stejnosměrný proud.5. Statické magnetické pole. Časově proměnné pole a Maxwellovy rovnice.6. Přenosové funkce a vedení7. Elektromagnetické vlnyOptika8. Základní pojmy Elektromagnetické teorie světla9. Dielektrická prostředí a vlnová rovnice10. Elementární elektromagnetické vlny11. Postuláty a základní pojmy vlnové teorie12. Helmholtzova rovnice a elementární vlny13. Interference a interferometrie14. Interakce světla a hmoty, princip laseru

Získané způsobilosti

Student získá rozšířené poznatky o elektromagnetickém poli a o vlnové elektromagnetické teorii světla.

Literatura

Haňka L. Teorie elektromagnetického pole. Praha, 1975.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních, vypracování všech zadaných příkladů a protokolů z laboratorních cvičení. Známka je udělena na základě výsledků dvou písemných testů z každé oblasti a jedné souhrnné ústní zkoušky.

Garant

prof. Ing. Václav Kopecký, CSc.prof. Ing. Aleš Richter, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Václav Kopecký, CSc.prof. Ing. Aleš Richter, CSc.prof. Ing. Václav Kopecký, CSc.Ing. Pavel Márton, Ph.D.prof. Ing. Aleš Richter, CSc.