Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná fyzikální chemie (NTI / AFC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / AFC - Aplikovaná fyzikální chemie, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. základní pojmy v chemii, jednotky, jejich převody2. stavové chování plynů a kapalin3. Termodynamika, termodynamické věty, Gibbsova energie4. Termodynamika směsí5. Fázové rovnováhy6. Chemická rovnováha a její závislosti na podmínkách7. Elektrochemie a oxidačně redukční chování8. Transport molekul a iontů (ve vodném prostředí9. Fázová rozhraní10. Disperzní systémy, migrace koloidních částic11. Chemická kinetika, zákonitosti chemické kinetiky12. Atomy a molekuly13. Speciální partie fyzikální chemie14. OpakováníCvičeni:1. základní pojmy v chemii, jednotky, jejich převody2. stavové chování plynů a kapalin3. Termodynamika, termodynamické věty, Gibbsova energie4. Termodynamika směsí5. Fázové rovnováhy6. Chemická rovnováha a její závislosti na podmínkách7. Elektrochemie a oxidačně redukční chování8. Transport molekul a iontů (ve vodném prostředí9. Fázová rozhraní10. Disperzní systémy, migrace koloidních částic11. Chemická kinetika, zákonitosti chemické kinetiky12. Atomy a molekuly13. Přehledové příklady fyzikální chemie14. Opakování

Získané způsobilosti

Student získá základy z fyzikální chemie aplikované na popis migrační a interakčních dějů v plynných fázích a kapalinách, základy termodynamiky, mezifázové jevy, výpočty chemických rovnováh a kinetických dějů.

Literatura

Manahan S.E. Environmental Chemistry. CRC Press, 2004. Heintz A., Reinhardt G. Chemie a životní prostředí. VŠCHT Praha, 1993. Vacík, J. Obecná chemie. SPN, Praha, 1986.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na cvičeních. Zkouška: písemná a ústní

Garant

prof. Dr. Ing. Miroslav Černík, CSc.

Vyučující

prof. Dr. Ing. Miroslav Černík, CSc.prof. Dr. Ing. Miroslav Černík, CSc.Ing. Štěpánka KlímkováIng. Petr Parma