Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální postupy (NTI / EXP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / EXP - Experimentální postupy, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Hygiena a bezpečnost práce v laboratoři, přehled měřících technik2. Pojem pH, celková acidita a bazicita, měření pH3. Pojem redox potenciál, oxidačně - redukční děje, měření redox potenciálu4. Fyzikální vlastnosti hornin a jejich zjišťování (pórovitost, saturační index, pórová voda, půdní vzduch)5. Kolonové a třepací zkoušky6. Spektroskopie7. Kinetika sorpčních dějů a chemických reakcíCvičeni:1. Základní laboratorní techniky, bezpečnost práce2. Acidobazické reakce3. Vícestupňová titrace4. Odběr vzorku, fyz. parametry5. Redox reakce6. Třepací zkouška7. Kolonová zkouška I.8. Kolonová zkouška II.9. Spektroskopie I.10. Spektroskopie II.11. Sorpce12. Kinetika13. Termometrie14. Opakování

Získané způsobilosti

Student získá teoretické poznatky a praktické dovednosti z oblasti metod analýzy používaných v oblasti přírodních věd, převážně v chemii životního prostředí.

Literatura

Neužil, L.:. Řešení úloh z chemického inženýrství I a II. VŠCHT Praha, 1997.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na cvičeních. Zkouška: písemná

Garant

Ing. Petr Parma

Vyučující

Ing. Lenka Lacinová, Ph.D.Ing. Petr Parma