Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace a komunikační služby (NTI / KSS*H)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / KSS*H - Komunikace a komunikační služby, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Netiketa, síť LIANE a její specifika.2. TCP/IP, telnet, FTP3. News, elektronické konference4. Šifrování - symetrická a nesymetrická šifra, PGP5. WWW a značkovací jazyky - filozofie a základy6. XHTML - formátování stránky a tabulky7. CSS a SEO.Cvičení:1. Netiketa, Síť LIANE, změna hesla, webmail.2. Telnet a FTP.3. Network News, alternativní způsoby předávání objemných dat.4. Elektronické konference - zapsání se, provoz, odepsání se z konference.5. GPG - generování, publikace a export klíčů, šifrování souborů, šifrování obsahu schránky.6. GPG - import klíčů, šifrování a webmail.7. RSS a Skype.8. Struktura stránky, základní značky, validátor.9. Seznamy v XHTML.10. Grafika pro web, manipulace s fotografiemi, rozšířené formáty.11. Struktura webu, pokročilejší formátování.12. CSS, jednoduchá pravidla pro vzhled stránky. Validátor.13. Katalogy, vyhledávače, metainformace.14. SEO.

Získané způsobilosti

Hlavním cílem je posunout znalosti studenta od uživatelského přístupu k daným službám na úroveň kdy umí služby nejen používat ale chápe také jejich principy.

Literatura

SATRAPA, P. Web Design. Neokortex, Praha, 1997. SATRAPA, P. WWW pro čtenáře, autory a misionáře. Neokortex, Praha, 1998.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování testů. Zkouška je písemná a ústní.

Garant

Mgr. Zuzana Fenclová

Vyučující

Mgr. Zuzana FenclováIng. Martin ŽaloudekMgr. Zuzana FenclováIng. Petr Kretschmer