Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační systémy a služby (NTI / KSSMI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / KSSMI - Komunikační systémy a služby, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.Elektronická pošta + obecné informace o předmětu.2.WWW ? technické základy, architektura, protokoly3.WWW ? jazyk SGML a jeho následovníci ? XML, HTML, XHTML4.WWW ? jazyk SGML a jeho následovníci 2 ? XML podrobněji5.WWW ? jazyk SGML a jeho následovníci 3 ? XHTML a CSS6.WWW ? skriptovací jazyky a další prostředky pro tvorbu dynamických stránek, PHP, ASP, .NET, Python7.WWW ? vyhledávání a vyhledávače8.Elektronický podpis ? principy, základy kryptografie9.Přenos souborů ? FTP, P2P sítě10.Multimediální přenosy ? zvuk, obraz11.Elektronické platební systémy ? PayPal, Muzo aj.12.Instant messaging ? ICQ, Skype, Jabber a další13.Vzdálený přístup ? Telnet, SSH, Rdesktop, VPN14.rezervaCvičení:Cvičení probíhá v počítačové učebně, převažuje individuální práce studentů. Spočívá především v praktickém procvičování látky z přednášek, rešeršní práci a diskusi nad problémy z praxe. Tématicky obsah cvičení odpovídá přednáškám.

Získané způsobilosti

Hlavním cílem je posunout znalosti studenta od uživatelského přístupu k daným službám na úroveň kdy umí služby nejen používat ale chápe také jejich principy.

Literatura

SATRAPA, P. Web Design. Neokortex, Praha, 1997. SATRAPA, P. WWW pro čtenáře, autory a misionáře. Neokortex, Praha, 1998.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování testů. Zkouška je písemná a ústní.

Garant

Mgr. Jiří Vraný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana FenclováMgr. Jiří Vraný, Ph.D.Ing. Martin ŽaloudekIng. Mojmír VolfMgr. Jiří Vraný, Ph.D.