Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová grafika (NTI / PG*A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / PG*A - Počítačová grafika, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky: 1. Světlo a barvy v počítačové grafice, základní formáty pro uložení rastrových formátů2. Reprezentace prostorových dat, plošková reprezentace, textury a jejich UV mapování 3. Interpretovaný programovací jaky Python a Blender Python API.4. Grafické karty, knihovna OpenGL, vertex a pixel shadery. 5. Řešení viditelnosti, reprezentace scény, stíny. 6. Simulace dynamického chování, herní enginy.7. Virtuální realita, stereografická projekce.Cvičení: 1. Seznámení s programem Blender, vytvoření jednoduchého objektu, nastavení materiálů. 2. Vymodelování jednoduchého objektu, UV mapování textur. 3. Základy vytváření interaktivních aplikací v Blenderu (logické vazby). 4. Pokročilé metody vytváření interaktivních aplikací v Blenderu (fyzikální engine). 5. Úvod do programovacího jazyka Python a Blender Python API. 6. Grafická knihovna OpenGL, vertex a pixel shadery.7. Stereoskopická projekce a virtuální realita.

Získané způsobilosti

Student získá teoretické poznatky a praktické dovednosti z oblasti počítačové grafiky. Naučí se vytvářet jednoduché 3D interaktivní aplikace a naučí se základům programovacího jazyka Python a Blender Python API.

Literatura

Skála V. Algoritmy počítačové grafiky I.-III. ZČU Plzeň. Žára J., Beneš B., Felkel P. Moderní počítačová grafika. Computer Press, 2004.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování testů. Zkouška je písemná a ústní.

Garant

Ing. Jiří Hnídek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Hnídek, Ph.D.Ing. Jiří Hnídek, Ph.D.