Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování pro web (NTI / PGWE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / PGWE - Programování pro web, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Základní teorie webových aplikací, používané architektury a technologie.2. Skriptování na straně serveru.3. Základy jazyka PHP.4. Internetové vyhledávače a základy SEO.5. Moderní WWW aplikace - web 2.0., AJAX a dalšíCvičení:1. Jazyk XHTML - vznik, vývoj, syntaxe, validita.2. Jazyk JavaScript - základy, datové typy, podmínky, cykly.3. Jazyk JavaScript - HTML DOM, příklady použití.4. PHP - objekty, řetězce, datum+čas, hlavičky HTTP.5. PHP - sessions, cookies, databáze, soubory.----Rozsah přímé výuky pro kombinované studium:cvičení: 10 hodin/semestr

Získané způsobilosti

Předmět poskytuje základní znalosti a dovednosti pro programování aktivních WWW stránek a WWW aplikací. K demonstraci schopností programování na straně klienta je použit jazyk JavaScript/ECMAScript. vedle základních konceptů a konstrukcí jazyka se studenti seznámí i s modelem DOM používaným k identifikaci a přístupu k jednotlivým částem WWW stránky a uživatelského rozhraní prohlížeče. Druhá část předmětu se zabývá programováním na straně serveru, zejména jazykem PHP.

Literatura

Goodman, D. JavaScript & DHTML Cookbook. O Reilly & Associates. ISBN 0596004672.Castagnetto, J. a kol. Programujeme PHP profesionálně. Computer Press. ISBN 80-7226-310-2.Flanagan, D. JavaScript Kompletní průvodce. Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-626-8.Sklar, D., Trachtenberg, A. PHP Cookbook. O´Reilly & Associates. ISBN 1565926811.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování testů a vypracování semestrální práce. Zkouška se skládá z písemného testu a ústní části.

Garant

Mgr. Jiří Vraný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Vraný, Ph.D.Mgr. Jiří Vraný, Ph.D.