Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Recyklace polymerních materiálů (NTI / RPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / RPO - Recyklace polymerních materiálů, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod, definice odpadů, statistická data, způsoby nakládání s polymerním odpadem, typy sběrových a průmyslových odpadů, jejich charakteristiky.2. Vlastnosti a struktura polymerů s ohledem na možnosti jejich recyklace3. Technologie zpracování vlákenného odpadu.4. Technologie drcení a mletí.5. Technologie regranulace.6. Technologie řízeného rozkladu polymeru.7. Technologie zplyňování a pyrolýzy. Biotechnologické postupy využití odpadů.8. Technologie spalování odpadu (spalovny, cementárny, hutní průmysl...)9. Technologie skládkování.10. Příklady recyklace jednotlivých výrobků: PET lahve, textil, plasty z automobilového průmyslu, pneumatiky. Alternativa - biodegradabilní polymery, obnovitelné surovinové zdroje, ekonomika jejich získávání.Cvičení spočívá ve vypracování semestrální práce na zadané téma. Témata mohu být rešeršní i praktická.

Získané způsobilosti

Student si osvojí náhled na danou problematiku.

Literatura

ODPADY. Odborný časopis pro nakládání s odpady a životní prostředí. Hiemenz, P.C., Lodge, T.P. Polymer Chemistry. Taylor Francis Group, LLC, New York, 2007. ISBN 13:978-1-57444-77.N.C.GEE, F.T.I. Shoddy and Mungo Manufacture. Manchester: EMMONT&CO limited, 1950.

Požadavky

Zápočet: úspěšné obhájení semestrální práceZkouška: písemná

Garant

doc. Ing. Lenka Martinová, CSc.

Vyučující

Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.doc. Ing. Lenka Martinová, CSc.Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.doc. Ing. Lenka Martinová, CSc.