Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do ekonomiky a managementu (NTI / UEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / UEM - Úvod do ekonomiky a managementu, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poslání a cíl podniku, právní formy podnikání.2. Majetková a kapitálová struktura podniku.3. Náklady, výnosy, hospodářský výsledek. Financování podniku.4. Úvod do finančního řízení podniku.5. Investiční činnost, statické a dynamické metody hodnocení efektivnosti investic.6. Problematika obnovitelné zdrojů ve světě i v České republice - software pro vyhodnocení investic do projektů obnovitelných zdrojů.7. RETScreen International - Nákladová analýza. Analýza redukce skleníkových plynů, Kjótský protokol.8. RETScreen International - Citlivostní analýza a analýza rizika. Případová studie - praktický příklad.9. Základní pojmy ekologického managementu, složky životního prostředí. Systémy environmentálního managementu.10. Environmentálně orientovaná logistika, výrobní a oběhové hospodářství. Agenda 21 a Místní agenda 11. Trvale udržitelný rozvoj.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Konečný M. Ekologický management. Karviná, 2005. ISBN 80-7248-239-9.Miloslav Synek a kol.:. Manažerská ekonomika. Grada Praha, 2004. ISBN 80-247-051-5X.KRAMER, M., BRAUWEILER, J., RITSCHELOVÁ, I. a kol. Mezinárodní management životního prostředí. Nástroje a systémy environmentálního managementu. Praha: Nakladatelství C.H. Beck, 2005. ISBN 80-7179-920-3.

Požadavky

Zápočet: zpracování a obhájení zadaného projektu.Zkouška: písemná forma.

Garant

Ing. Pavla Švermová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Markéta Dubová, Ph.D.Ing. Mojmír VolfIng. Julie Volfová, Ph.D.Ing. Pavla Švermová, Ph.D.Ing. Mojmír VolfIng. Julie Volfová, Ph.D.