Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Unix a Internet (NTI / UI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / UI - Unix a Internet, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 Konfigurace síťových rozhraní2 Nastavení a použití IPTABLES3 Nastavení a použití IPTABLES4 SSH server5 RSA autentizace a vzdálený přístup6 HTTP server7 HTTP autentizace, autorizace a kontrola přístupu8 Přepisování URL9 SAMBA server10 SAMBA autentizace, autorizace a kontrola přístupu11 SAMBA + HTTP spolupráce12 LDAP server13 SAMBA + LDAP spolupráce14 NFS serverCvičení1 Konfigurace síťových rozhraní2 Nastavení a použití IPTABLES3 Nastavení a použití IPTABLES4 SSH server5 RSA autentizace a vzdálený přístup6 HTTP server7 HTTP autentizace, autorizace a kontrola přístupu8 Přepisování URL9 SAMBA server10 SAMBA autentizace, autorizace a kontrola přístupu11 SAMBA + HTTP spolupráce12 LDAP server13 SAMBA + LDAP spolupráce14 NFS server

Získané způsobilosti

Studenti získají základní poznatky o konfiguraci služeb umožňujících integraci Unixu do prostředí heterogeních počítačových sítí.

Literatura

Siever E.; Figgins S.;Weber A.:. Linux in a Nutshell. O Reilly, 2003. ISBN 0596004826.Hunt C.:. TCP/IP Network Administration. O Reilly, 2002. ISBN 0596002971.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování testů. Zkouška je písemná a ústní.

Garant

Mgr. David Kmoch

Vyučující

Mgr. Milan KeršlágerMgr. David KmochMgr. Milan KeršlágerMgr. David Kmoch