Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Webové aplikace (NTI / WEA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / WEA - Webové aplikace, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1.Obecné principy a architektury webových aplikací2.Interakce stránky s uživatelem bez programování. SGML, XHTML.3.Programování na straně klienta - skriptovací jazyky. Objekty, vlastnosti, atributy, metody.4.DHTML ? javascript a DOM5.DHTML ? javascript a DOM6.Programování na straně serveru - CGI, PHP, ASP.7.PHP - Proměnné, datové typy, základní příkazy. Strukturované datové typy, objekty.8.PHP - Ukládání dat, soubory. Spolupráce s databázemi.9.PHP - Stavové informace a cookies.10.PHP ? funkce pro zpracování textu11.PHP ? funkce pro datum a čas, matematické funkce12.PHP ? práce s uživatelem13.PHP ? XML/SGML parser14.AJAX ? úvod do problematikyCvičení1.Základy XHTML2.procvičování tvorby XHTML dokumentů3.zadání 1. semestrální úlohy - JavaScript & DOM4.samostatná práce na semestrální úloze 1.5.samostatná práce na semestrální úloze 1.6.samostatná práce na semestrální úloze 1.7.zadání 2. semestrální úlohy - PHP8.samostatná práce na semestrální úloze 2.9.samostatná práce na semestrální úloze 2.10.samostatná práce na semestrální úloze 2.11.samostatná práce na semestrální úloze 2.12.samostatná práce na semestrální úloze 2.13.samostatná práce na semestrální úloze 2.14.samostatná práce na semestrální úloze 2.

Získané způsobilosti

Předmět poskytuje základní znalosti a dovednosti pro programování aktivních WWW stránek a WWW aplikací. K demonstraci schopností programování na straně klienta je použit jazyk JavaScript. Vedle základních konceptů a konstrukcí jazyka se studenti seznámí s modelem DOM používaným k identifikaci a přístupu k jednotlivým částem WWW stránky a uživatelského rozhraní prohlížeče. Druhá část předmětu se zabývá programováním na straně serveru, zejména v jazyce PHP.

Literatura

Keith J.:. DOM scripting. Friends of Ed. 2005. Václavek P.:. JavaScript Hotová řešení. Computer Press, 2003. Flanagan D.:. JavaScript Kompletní průvodce. Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-626-8.Lacko L.:. PHP a MySQL Hotová řešení. Computer Press, 2005. Gilmore W. J.:. Velká kniha PHP a MySQL. Zoner Press, 2007.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování testů. Zkouška je písemná a ústní.

Garant

Mgr. Jiří Vraný, Ph.D.

Vyučující

Ing. Igor KopetschkeMgr. Jiří Vraný, Ph.D.Ing. Igor KopetschkeMgr. Jiří Vraný, Ph.D.