Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování pro WWW (NTI / WWW*A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NTI / WWW*A - Programování pro WWW, Fakulta mechatroniky a MIS, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek: 1. Seznámení internetem.2. XHTML - technologie, struktura souboru, rozdělení a základní tagy.3. Rozšíření XHTML - další tagy a rozšíření. Příklady.4. Kaskádové styly - spojení s XHTML a základní pravidla a možnosti.5. Kaskádové styly - příklady.6. Skriptovací jazyky - rozdělení, možnosti. JavaScript - spojení s XHTML.7. JavaScript - události.8. Příklady na XHTML, CSS, JS.9. PHP - rozdíl mezi JavaScript a PHP, základy jazyka.10. PHP - jednoduché příklady11. Flash - základy12. Flash I13. Flash II14. Flash - příkladyNáplň cvičení:1. Jednoduché stránky XHTML.2. Jednoduché stránky XHTML II.3. Jednoduché stránky XHTMLIII.4. Jednoduché stránky XHTML s CSS.5. Stránky XHTML s CSS.6. Jednoduché JavaScriptové aplikace.7. Jednoduché JavaScriptové aplikace II.8. JavaScriptové aplikace.9. JavaScriptové aplikace II.10. Opakování.11. Flash.12. Flash II.13. Flash III.14. Opakování.

Získané způsobilosti

Poznatky s technologiemi používanými při programování v internetu.

Literatura

Satrapa Pavel. Web design. Neokortex, 1997. ISBN 80-902230-1-X.Kosek Jiří. XML pro každého. Grada Publishing, 2000. ISBN 80-7169-860-1.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na cvičeních. Vypracování příkladu Zkouška: písemná Syntaxe XML, programování CGI aplikací. HTML

Garant

Ing. Petr Kretschmer

Vyučující

Ing. Petr KretschmerIng. Petr Kretschmer