Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do četby textů (KAJ / UCTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / UCTB - Úvod do četby textů, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Čtení: Montgomery, Martin, et al. Ways of Reading: Advanced Reading Skills for Students of English Literature. London: Routledge, 2007.Cvičení jsou k dispozici v Moodlu.

Získané způsobilosti

Základní dovednosti pro efektivní práci s různými typy psaných textů.

Literatura

Chastain, K. Developing Second-Language Skills: Theory and Practice. HBJ, 1988. Tomlinson, Brian and Rod Ellis. Reading Upper-intermediate. Oxford University Press, 1987. Kay, J. and Gelshenen, R. Dicsovering Fiction. A Reader of American Short Stories. Cambridge University Press, 2001.

Požadavky

Aby získali zápočet, musí studenti úspěšně splnit dva testy psané ve třídě (v polovině a na konci semestru). Studenti se musí účastnit výuky (dvě povolené absence) a být aktivní. Studenti si dále připraví krátkou prezentaci ve dvojicích či menších skupinkách, ve které prezentují a na text uplatní některou z probraných strategií čtení. Studenti musí v rámci skupiny spolupracovat.

Garant

PaedDr. Zuzana Šaffková, CSc., M.A.

Vyučující

PaedDr. Zuzana Šaffková, CSc., M.A.Mgr. Zénó Vernyik, Ph.D.