Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS v humánní geografii (KAP / GHG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / GHG - GIS v humánní geografii, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj aplikací GIS v humánní geografii (v regionálním rozvoji a krajinné ekologii).2. Zdroje geodat pro území České republiky - zaměření na humánněgeografické data.3. Další zdroje humánněgeografických dat (geostatistika, statistické instituce ČR a ve světě, GPS, vlastní měření, INSPIRE.)4. Datové struktury GIS nad humánněgeografickými daty, harmonizace dat.5. Analytické úlohy metodami GIS a jejich aplikace v humánní geografii.6. Vizualizace humánněgeografických dat.

Získané způsobilosti

Řešit úkoly se zaměřením na humánní geografii v prostředí geoinformačních technologií.

Literatura

Voženílek, V. Digitální data v informačních systémech. Vyškov, 1996. TOUŠEK, V., KUNC, J., VYSTOUPIL, J. a kol. Ekonomická a sociální geografie. 2008. CLIFFORD, N., VALENTINE, G. Key Methods in Geography. MIKULÍK, O., VOŽENÍLEK, V., VAISHAR, A. a kol. ): Studium rozvoje regionu založené na vizualizaci geoinformačních databází. Olomouc, 2008. ISBN 978-80-244-1928-2.NIŽNANSKÝ, B. Koncept poľa vo fyzickej geografii a jeho kartografické modelovanie. Brno, 2003.

Požadavky

Český jazyk a schopnost pracovat s anglickým geoinformatickým a geografickým textem. Schopnost s využitím konzultací vypracovat samostatnou práci, ve které je řešen částkový problém z humánní geografie. Schopnost práci prezentovat na kolokviu a obhájit ji.

Garant

Mgr. Jiří Šmída, Ph.D.