Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS v managementu krajiny (KAP / GMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / GMK - GIS v managementu krajiny, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj aplikací GIS v regionálním rozvoji a krajinné ekologii.2. Zdroje geodat pro území České republiky.3. Další zdroje dat (geostatistika, statistické instituce ČR a ve světě, GPS, vlastní měření, INSPIRE).4. Datové struktury GIS nad daty zaměřenými na krajinnou ekologii a regionální rozvoj, harmonizace dat.5. Analytické úlohy metodami GIS a jejich aplikace v regionálním rozvoji a krajinné ekologii.6. Vizualizace dat pro krajinnou ekologii a regionální plánování.

Získané způsobilosti

Řešit úkoly se zaměřením na managemenet krajiny v prostředí geoinformačních technologií.

Literatura

HRNČIAROVÁ, T. Atlas krajiny České republiky. Bratislava, 2010. VOŽENÍLEK, V. Digitální data v informačních systémech. Vyškov, 1996. NIŽNANSKÝ, B. Stav geoinformácií v mestských informačných systémoch miest a obcí v SR. Ostrava, 2005. BINEK, J. a kol. Synergie ve venkovském prostoru - Aktéři a nástroje rozvoje venkova. 2009.

Požadavky

Absolvování kurzů základú humánní a fyzické geografie, geoinformatiky a kartografie a aspoň jednoho z kurzů GIS ve fyzické nebo humánní geografii..

Garant

Mgr. Jiří Šmída, Ph.D.