Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika 2A (lineární algebra) (KAP / M2A-P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / M2A-P - Matematika 2A (lineární algebra), Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu jsou základy lineární algebry. Vektorové prostory, lineární (ne)závislost, baze, dimenze, souřadnice vektoru vzhledem k bazi, matice přechodu - všechny pojmy jsou probírány na příkladech geometrických vektorů, aritmetických vektorů a prostorů funkcí (konečné dimenze). Lineární zobrazení na vektorových prostorech, matice lineárního zobrazení a její změna při změně baze, Frobeniova věta, řešení soustav lineárních algebraických rovnic eliminačními metodami. Automorfismy vektorových prostorů, determinanty, vlastní čísla a vlastní vektory. Prostory se skalárním součinem, Gramm-Schmidtův algoritmus.

Získané způsobilosti

Ovládá základy lineární algebry včetně (na elementární úrovni) konečněrozměrných prostorů funkcí.

Literatura

http://zombie.kap.vslib.cz/~simunkova/cgi-bin/m2a.pl?p=texty

Požadavky

Úspěšné absolvování testů a vypracování semestrové práce.

Garant

RNDr. Martina Šimůnková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Milan Cvrček, Ph.D.RNDr. Martina Šimůnková, Ph.D.PhDr. Milan Cvrček, Ph.D.Jan Staněk, CSc.RNDr. Martina Šimůnková, Ph.D.