Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika pro přírodní vědy (KAP / MPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / MPV - Matematika pro přírodní vědy, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled přednášek:Pravděpodobnost a statistika1. Základní vlastnosti pravděpodobnosti. Náhodná veličina, rozdělení pravděpodobnosti náhodné veličiny,2. Distribuční funkce, hustota, střední hodnota, rozptyl. Binomické rozdělení.3. Základní principy statistického uvažování. Bodové a intervalové odhady. Testování statistických hypotéz.Cvičení:Procvičení látky vyložené na přednášce. V průběhu semestru absolvují studenti 1 - 2 cvičení na počítačích s využitím softwaru Matlab.

Získané způsobilosti

Základní poznatky z diferenciálního a integrálního počtu a znalost základních metod pro analýzu dat.

Literatura

CYHELSKÝ, KAHOUNOVÁ, HINDLS. Elementární statistická analýza. MANAGEMENT PRESS, Praha, 1999. Nekvinda, M. Matematika. Část 1. Liberec : Technická univerzita v Liberci, 2001. ISBN 80-7083-447-1.Rektorys K. Přehled užité matematiky. Praha : Prometheus, 2000. ISBN 80-7196-179-5.Nekvinda M., Vild J. Matematické oříšky 1. Liberec : Technická univerzita v Liberc, 2006. ISBN 80-7372-017-5.Calda E., Dupač V. Matematika pro gymnázia : kombinatorika, pravděpodobnost a statistika. Praha : Prometheus, 2004. ISBN 80-7196-147-7.

Požadavky

Požadavek na udělení zápočtu: V průběhu semestru budou znalosti prověřovány dvěma testy z probírané látky. Termín každého testu bude dopředu oznámen cvičícím. Pro udělení zápočtu je nutné dohromady získat nadpoloviční počet bodů z celkové možné sumy.Požadavky ke zkoušce: Znalost řešení úloh, vyložených pojmů a jejich vlastností v rozsahu daném přehledem přednášek..

Garant

Mgr. Martin Schindler, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Schindler, Ph.D.Mgr. Václav BittnerMgr. Martin Schindler, Ph.D.