Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spolehlivost a hodnocení rizik (KAP / SHR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / SHR - Spolehlivost a hodnocení rizik, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pravděpodobnostní modely pro spolehlivost2. Číselné charakteristiky spolehlivosti, dostupnost, pohotovost3. Poissonův proces, proces obnovy4. Spolehlivost systémů, sériový, paralelní systém5. Diagram a strom poruchových stavů, dráhy a řezy6. Závislé komponenty, Markovské modely7. Další metody pro analýzu spolehlivosti, metody Monte Carlo8. Metody FMEA / FMECA9. Principy optimální údržby10. Six Sigma a další koncepce a postupy pro zvyšování spolehlivosti11. Metodologie analýzy a řízení rizik12. Kvantitativní a kvalitativní analýza rizik13. Matice rizik14. Projektová rizika, příklady

Získané způsobilosti

Základní poznatky z oblasti statistických metod v oblasti analýzy spolehlivosti a rizik

Literatura

Hurt J. Teorie spolehlivosti, MFF UK Praha 1984. http://simu0292.utia.cas.cz/VOLFHoyland A., Rausand M. System Reliability Theory :Models and Statistical Methods.

Požadavky

Požadavky na zápočet: sem. práce / test z modelů pro popis spolehlivosti a práce s nimi. Požadavky ke zkoušce: znalost řešení úloh, vyložených pojmů a jejich vlastností v rozsahu daném přehledem přednášek.

Garant

doc. Petr Volf, CSc.

Vyučující

doc. Petr Volf, CSc.doc. Petr Volf, CSc.