Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Webová kartografie (KAP / WKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / WKA - Webová kartografie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení pojmu webová kartografie, výhody a nevýhody elektronických map a atlasů.Kartografické vyjadřovací prostředky v tvorbě elektronických tematických map.Kompoziční prvky mapy ? odlišnosti při tvorbě tištěné a elektronické mapy nebo atlasu.Proces tvorby atlasu v pojetí tištěné a elektronické formy.Klasifikace elektronických map a atlasů, dynamika, interaktivita, statika elektronických map.MashUp aplikace a aktuální trendy v tvorbě map a atlasů.Distribuovaný GIS a jeho vliv na tvorbu elektronických map a atlasů.

Získané způsobilosti

Tvorba elektronických map na vybrané téma

Literatura

KRAAK, M. J., ORMELING, F. Cartography: Visualization of Geospatial Data. 2003. TAYLOR, D. R. F. (ed.). Cybercartography: Theory and Practice. 2006. CARTWRIGHT, W., PETERSON, M. P., GARTNER, G. (eds.). Multimedia Cartography. 1999.

Požadavky

Povinná účast na přednáškách a cvičeních s tolerancí jedné absence na cvičení a jedné absence na přednášce.Vypracování a obhajoba semestrální práce v rozsahu sady tematických elektronických map na vybrané téma.

Garant

Mgr. Jiří Šmída, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Šmída, Ph.D.Mgr. Daniel Vrbík