Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpracování elektronických dokumentů (KAP / ZED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAP / ZED - Zpracování elektronických dokumentů, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pravidla pro formátování v textovém editoruZpracování rozsáhlého dokumentu (styly, vkládání obrázků a tabulek, generování seznamů)Použití křížových odkazů v dokumentu, pravidla typografieBibliografické citace (pravidla pro citování, metody citování)Grafika a prezentace (pravidla pro vytváření prezentace)Tabulkový procesor (základy práce s tabulkami, základní funkce a grafy, řazení, předdefinované seznamy, kontrola vstupních dat, použití zámku)Knihovní databáze, bezpečnost, zálohování dat, autorský zákon, manažer souborů, služby Google

Získané způsobilosti

Student bude schopen zpracovávat rozsáhlé dokumenty typu bakalářská a diplomová práce a bude je umět prezentovat.

Literatura

ČSN ISO 690. Pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů. Praha: Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, 2011. SATRAPA P. OpenOffice.org pro zelenáče. Praha: Neokortex, 2003. ISBN 80-86330-15-X.ROUBAL, P. Počítač pro učitele. Brno: Computer Press, 2009. ISBN 978-80-251-2226-6.ČSN 01 6910. Úprava písemností zpracovaných textovými editory. Praha: Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, 2007. Dokumentace k aplikačním programům. http://prirucka.ujc.cas.cz/LAPÁČEK J. Open Office.org. Brno: Computer Press, 2004. ISBN 80-251-0360-9.KOČIČKA P., BLAŽEK F. Praktická typografie. Brno: Computer Press, 2. vydání, 2004. ISBN 80-7226-385-4.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je odevzdání semestrální práce a splnění zadaných úkolů.

Garant

Ing. Jindra Drábková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jindra Drábková, Ph.D.Mgr. Jan BerkiIng. Jindra Drábková, Ph.D.Ing. Dana Slánská, Ph.D.