Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytická chemie (KCH / ANA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / ANA - Analytická chemie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy a charakteristika chemických analytických metod. Metody separační. Na přednášky navazuje výpočetní seminář, ve kterém jsou procvičovány aplikace teoretických poznatků.Program přednášek:1. Obecný úvod do analytické chemie.2. Příprava a odběr vzorků.3. Kvalitativní analýza.4. Protolytické reakce, rovnováha, výpočet pH.5. Analytické využití protolytických reakcí.6. Komplexotvorné reakce, rovnováha, chelatometrie, merkurimetrie.7. Srážecí reakce. Argentometrie.8. Vážková analýza.9. Oxido-redukční reakce, rovnováha, Nernstova rovnice.10. Oxidimetrické metody, manganometrie, bichromátometrie, jodometrie, bromátometrie.11. Reduktometrické metody, titanometrie, cerimetrie, ferrometrie.12. Úvod do separačních metod, základní princip chromatografie.13. Plynová chromatografie.14. Kapalinová chromatografie.

Získané způsobilosti

Vysvětlit a odvodit základní poznatky oboru včetně řešení jednodušších problémů.Pracovat účelně a bezpečně v laboratoři.

Literatura

Renger F., Kalous J. Analytická chemie I. [Skriptum]. Pardubice, VŠCHT, 1991. Zýka J. a kol. Analytická příručka 1 a 2. Praha. SNTL/ALFA, 1988. Vytřas K., Kalous J., Šrámková J., Fischer J. Laboratorní cvičení z analytické chemie. Část I.: Chemická analýza. Univerzita Pardubice, 1995. Vláčil F. a kol. Příklady z chemické a instrumentální analýzy. Praha, Informatorium, 1991.

Požadavky

2 písemné testy během semestru - výpočty

Garant

Ing. Jana Müllerová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Müllerová, Ph.D.Ing. Jana Müllerová, Ph.D.