Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z analytické chemie (KCH / ANL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / ANL - Praktikum z analytické chemie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Neutralizační analýza - příprava odměrných roztoků a jejich standardizace2. Neutralizační analýza - stanovení koncentrace kyseliny octové a fosforečné, uhličitanů a uhličitanů vedle hydroxidu.3. Neutralizační analýza - stanovení obsahu N destilační metodou4. Chelatometrie - příprava odměrných roztoků a stanovení koncentrace hořčíku a mědi, olova a bizmutu vedle sebe.5. Chelatometrie - stanovení hliníku zpětnou titrací a stanovení tvrdosti vody.6. Srážecí titrace - argentometrie - příprava odměrných roztoků a jejich standardizace. Stanovení koncentrace chloridů a jodidů.7. Redoxní titrace - manganometrie - příprava odměrných roztoků a jejich standardizace. Stanovení koncentrace železa a peroxidu vodíku.8. Redoxní titrace - bromátometrie - příprava odměrného roztoku a stanovení antimonu.9. Redoxní titrace - jodometrie - příprava odměrných roztoků a jejich standardizace. Stanovení koncentrace mědi a formaldehydu.10. Redoxní titrace - jodometrie - stanovení fenolu11. Vážková analýza - stanovení koncentrace síranů, niklu, fosforečnanů.12. Chromatografie v plošném uspořádání - určení složení směsného barviva, dělení kationů chromatograficky

Získané způsobilosti

Rozumět základům instrumentální analýzy a vyhodnocení měření. Zvolit vhodnou analytickou metodu pro stanovení. Pracovat účelně a bezpečně v laboratoři. Vysvětlit a odvodit základní poznatky oboru včetně řešení jednodušších problémů.

Literatura

Vytřas K., Kalous J., Šrámková J., Fischer J. Laboratorní cvičení z analytické chemie. Část I.: Chemická analýza. Univerzita Pardubice, 1995.

Požadavky

Absolvování všech předepsaných úloh a odevzdání protokolů. Dovednost a znalosti ze cvičení z anorganické chemie.Laboratorní cvičení je zahájeno krátkým písemným testem. Ten ověří, do jaké míry je student seznámen s principem laboratorní úlohy, kterou bude v den laboratorního cvičení vykonávat. V případě, že student neprokáže dostatečné znalosti, potřebné k vykonání laboratorního cvičení, může být z laboratoří vyloučen.

Garant

Ing. Jana Müllerová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Müllerová, Ph.D.