Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř chemie (KCH / CHL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / CHL - Laboratoř chemie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy bezpečnosti práce a hygieny v laboratoři, základy laboratorní techniky, příprava a mísení roztoků, výpočty a přepočty koncentrací roztoků, měření pH, povrchové úpravy kovů. Měření povrchového napětí, tvrdosti vody. Kvalitativní analýza kovů.

Získané způsobilosti

Vysvětlit a odvodit základní laboratorní principy včetně řešení jednodušších problémů.Pracovat účelně a bezpečně v chemické laboratoři.

Literatura

Folprechtová, D., Grégr, J., Meduna, F. Chemie. Návody na cvičení. TU Liberec, 2002. Schejbalová, H., Grégr, J. Příklady a úlohy z chemie [skripta]. TU, Liberec, 2000.

Požadavky

vypracované a obhájené zprávy (protokoly) ke každé práciV každém cvičení musí být na jeho konci odevzdána zpráva o laboratorním cvičení, která obsahuje zpracované výsledky (tabulky, výpočty, grafy). Pokud nebude zpráva obhájena, je nutné si cvičení nahradit.

Garant

doc. Ing. Petr Exnar, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Petr Exnar, CSc.Ing. Jan Grégrdoc. Mgr. Irena Lovětinská-Šlamborová, Ph.D.Ing. Jana Müllerová, Ph.D.Mgr. Martin Slavík, Ph.D.Ing. Martin StuchlíkMgr. Veronika Zajícová, Ph.D.