Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika chemie (KCH / DC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / DC2 - Didaktika chemie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře zaměřené na materiální didaktické prostředky pro výuku chemie, alternativní vyučovací metody. Výukové programy a další možnosti využití počítačů při výuce chemie. Audiovizuální a multimediální technika. Didaktika jednotlivých chemických disciplín v rozsahu pokrývajícím učivo ZŠ.Úvod do speciální didaktiky chemie.Didaktika obecné chemie - didaktický systém učiva, pomůcky, hmota, chemická látka, atom, chemická vazba, chemický děj, vzorce, rovnice a výpočty.pokračování předchozíhopokračování předchozíhoDidaktika anorganické chemie - didaktický systém učiva, pomůcky, periodický zákon, periodická soustava prvků, chemie prvků jednotlivých skupin a period.pokračování předchozíhopokračování předchozíhoDidaktika organické chemie a biochemie - didaktický systém učiva, pomůcky, uhlovodíky, deriváty uhlovodíků, makromolekulární látky, přírodní látky, metabolismus přírodních látek.pokračování předchozíhoDidaktika analytické chemie - didaktický systém učiva, pomůcky, kvalitativní a kvantitativní analýza, významné součásti analytické chemie.pokračování předchozíhoDidaktika základů chemických výrob - didaktický systém učiva, pomůcky, základy chemických výrob.pokračování předchozíhoDidaktika výchovy k péči o životní prostředí - didaktický systém učiva, pomůcky, možnosti výchovy k péči o životní prostředí.pokračování předchozíhoPři cvičeních bude prováděn rozbor jednotlivých témat se zřetelem na přípravu na vyučování.

Získané způsobilosti

Znát didaktické zásady pro efektivní výuku. Vysvětlit a odvodit základní poznatky oboru včetně řešení jednodušších problémů.Pracovat účelně a bezpečně v laboratoři.

Literatura

Pachman, E. a kol. Speciální didaktika chemie. Praha, SPN, 1986. Dluhoš, L. Vybrané kapitoly z didaktiky chemie. Ostrava, PF OU, 1995.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních (min.70 %), vypracování seminární práce.

Garant

PhDr. Bořivoj Jodas, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Bořivoj Jodas, Ph.D.PhDr. Bořivoj Jodas, Ph.D.