Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do molekulárního designu (KCH / MDN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / MDN - Úvod do molekulárního designu, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Chemie slabých interakcí.Principy molekulárního rozpoznání. Samoskladba a její využití.Syntetické receptory kationů.Syntetické receptory anionů.Syntetické receptory nenabitých molekul.Polymerní receptory pro molekulární rozpoznání. Kapalné krystaly a jejich využití v oblasti nanomateriálů.Molekulární design v oblasti syntetických léčiv.Dendrimery a příbuzné polymerní struktury. Cílená aplikace léčiv.Molekulární design nanomateriálů.Nanomateriály v katalýze.Organokatalýza a její vztah k molekulárnímu designu.

Získané způsobilosti

Vysvětlit a odvodit základní poznatky oboru včetně řešení jednodušších problémů.Pracovat účelně a bezpečně v laboratoři.

Literatura

https://nanoed.tul.cz/Lhoták P., Stibor, I. Molekulární design. VŠCHT, Praha, 1997. Steed J.W., Atwood J.L. Supramolecular Chemistry. J. Wiley, 2002.

Požadavky

Jednou za semestr zpracuje každý student písemně esej na zadané téma.

Garant

RNDr. Michal Řezanka, Ph.D.