Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika a didaktika školních pokusů (KCH / TDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / TDP - Technika a didaktika školních pokusů, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Názorný a bezpečně provedený experiment je nedílnou součástí výuky chemie. Cílem cvičení je získání správných dovedností a návyků při experimentální činnosti. Technické prostředky a zařízení nezbytná pro experimentální práci při výuce chemie. Alternativní provádění pokusů s ohledem na materiální podmínky. Technika a didaktika demonstračních a žákovských pokusů.1.- 5. Vstupní informace o cvičení. Provedení pokusů uvedených v učebnicích chemie pro ZŠ.6.-11. Provedení pokusů rozšiřujících, doplňujících a motivačních podle tematických celků zařazených do učiva na ZŠ.

Získané způsobilosti

Efektivně navrhnout a provést chemický didaktický pokus. Znát požadavky na bezpečné provedení experimentů.

Literatura

Čtrnáctová, H. - Halbych, J. Didaktika a technika chemických pokusů. Praha, Karolinum, 1997. Prokša, M. Chémia a my. Bratislava, SPN, 1997. Solárová, M. Chemické pokusy pro základní a střední školu. Brno, Paido, 1996. Prokša, M. Technika a didaktika školských pokusov z chémie. Bratislava, Univerzita Komenského, 1998. Kol. Učebnice chemie pro ZŠ.

Požadavky

Aktivita při cvičeních, 100% účast, zpracování alternativních pokusů k danému tématu.

Garant

PhDr. Bořivoj Jodas, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Bořivoj Jodas, Ph.D.