Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika literatury 2 (KCL / DL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCL / DL2 - Didaktika literatury 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář navazuje na kurs Didaktika literatury 1. Cílem obou kursů je uvést studenty do problematiky literární výchovy jako složky předmětu český jazyk a literatura, a to po stránce a) teoretické, b) obsahově-metodické i c) organizačně-technické. Zejména v bodech b) a c) se bude výuka opírat o platné programové materiály - v době příprav tohoto programu je to zvl. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání a Rámcový vzdělávací program pro gymnaziální vzdělávání. Seminář je věnován zejména těmto tematickým okruhům:Literatura pro děti a mládež v literární výchově na ZŠ.Literární výchova ve středoškolské praxi.Literární výchova a tzv. "okrajové" žánry.Didaktická analýza učiva (epické žánry, lyrické žánry, dramatické žánry, literární texty ze starších období, současná literatura).Literární výchova a film, divadlo, hudba, výtvarné umění.Literární výchova a klasická i tzv. nová média.Alternativní metody výuky literatury.Hodnocení výkonů v literární výchově.Maturitní zkouška .

Získané způsobilosti

Seminář navazuje na kurs Didaktika literatury 1. Cílem obou kursů je uvést studenty do problematiky literární výchovy jako složky předmětu český jazyk a literatura, a to po stránce a) teoretické, b) obsahově-metodické i c) organizačně-technické. Zejména v bodech b) a c) se bude výuka opírat o platné programové materiály - v době příprav tohoto programu je to zvl. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání a Rámcový vzdělávací program pro gymnaziální vzdělávání.

Literatura

Viz obsah předmětu. Viz obsah předmětu. viz cíle.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích; kvalitní příprava dle zadání pedagoga; referát k zadanému tématu; semestrální práce na zadané téma; mikrovýstup.Zkouška v rozsahu zadaných okruhů učiva kursů Didaktika literatury 1, 2.Další požadavky budou upřesněny v sylabu nebo na webu katedry na začátku příslušného semestru.

Garant

Mgr. Jarmila Sulovská

Vyučující

Mgr. Jarmila SulovskáMgr. Kateřina Váňová